29 вересня 2016 р.

Підвищення кваліфікації працівників сільських бібліотек.

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у центральній районній бібліотеці ім. Ю.С.Кримського відбулися заняття з підвищення кваліфікації працівників сільських бібліотек організовані управлінням культури та туризму Черкаської обласної державної адміністрації. Заняття проводилися за участю директора обласних курсів підвищення кваліфікації працівників культури Топор Є.А., завідувачки науково — методичного відділу ОУНБ ім.Тараса Шевченка Вітавської Н.Д., завідувачки відділу аналітико-методичної роботи та автоматизації ОБЮ ім.Василя Симоненка Філахтової Н.М. та завідувачки методичного відділу ОДБ Зимовець А.Ю. 
Про складові успішної діяльності публічної бібліотеки, основні напрямки  у роботі, становлення та підвищення іміджу сільської бібліотеки розповіла Вітавська Н.Д.
Основною темою виступу Філахтової Н.М була тема організації читання молоді в структурі інформаційно-дозвіллєвої діяльності публічної бібліотеки, правова та краєзнавча робота сільських бібліотек-філіалів.
Зимовець А.Ю. у своїх виступах  зупинилася на організації обслуговування читачів-дітей в сільській місцевості та популяризації документного ресурсу бібліотек.
На заняттях розглядалися ще ряд важливих питань, таких як: “Синтез нових ідей та традицій бібліотечно-інформаційного обслуговування жителів громади”, “Інтернет-доступ як бібліотечна послуга”, “Інновації, професіоналізм, прагнення до розвитку — стратегія успішності та розвитку бібліотечних закладів”.
Працівники сільських бібліотек - філіалів задали ряд питань до виступаючих та обмінялися досвідом роботи.