3 вересня 2021 р.

Пам’ятати заради майбутнього.

     2 вересня світ відзначає 76-ту річницю закінчення Другої світової війни - найбільшого в історії людства збройного конфлікту.
    З метою вшанування пам'яті загиблих під час Другої світової війни у Звенигородській публічній бібліотеці ім. Ю.С. Кримського відбулося засідання клубу «Берегиня».  Голова міської ради ветеранів Алла Мартиненко здійснила історичний екскурс у воєнні роки, згадала про героїв-земляків у роки Другої світової війни та захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність та суверенітет і територіальну цілісність України, день пам’яті який відзначається 29 серпня.  
    Зі щирими словами поваги і шани звернувся до присутніх заступник міського голови  Сергій Кармазін, привітав присутніх з 76-річницею закінчення Другої світової війни, побажав всім міцного здоров`я, довгих років життя, сердечного тепла, прихильності долі, миру і процвітання.
    До вітань долучилася меценат Алла Васильченко, яка матеріально підтримує ветеранську організацію.
Член Президії ветеранської організації  Леонід  Захаревич  розповів про Дерев’янка Кузьму Миколайовича - українця, який зробив один підпис – від імені Радянського Верховного Головнокомандування він підписав Акт про капітуляцію Японії, яким було поставлено останню крапку в Другій світовій війні.
    Прекрасним доповненням цієї зворушливої зустрічі стали поетичні вірші від Василя Стрижиуса. 
Наприкінці заходу всі бажаючі мали змогу перевірити свій зір та придбати окуляри.  Безкоштовне обстеження проводила Вікторія Ярова від компанії «Багіра» м. Біла Церква.
    Завершився захід за чашкою чаю та музичним вітанням від Лідії Войцях ГО «Народженні перемагати» м. Черкаси.
    Голова міської ветеранської організації Алла Мартиненко пригостила всіх учасників засідання свіжоспеченим буханцем запашного хліба, як символ життя, достатку та добра.

Виступ заступника міського голови С. Кармазіна
Виступ Л.Захаревича
Вітання мецената А. Васильченко
В. Стрижиус та його поетичні вірші
Перевірка зору компанія "Багіра"
Музичне вітання від Л. Войцях ГО  "Народжені перемагати"