16 лютого 2017 р.

Афганістан то біль і смуток, чиєсь обірване життя.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану. За  десять років, з 1979  до 1989 рік,  близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». 290 українців не повернулися з Афганістану, 62 - вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч українців, 4 687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами. З афганської війни не повернулися і четверо звенигородчан це: Коновал Віктор Леонідович, Кравченко Валерій Олександрович, Титаренко Олег Миколайович та Хамко Василь Васильович. 
Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах, хто виконував інтернаціональний обов'язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В'єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших "гарячих точках". 
15 лютого у Звенигородці  відбулося урочисте покладання вінків та квітів до  пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам та урочисті заходи, які проходили у Звенигородській школі мистецтв. Працівники центральної районної бібліотеки ім. Ю.С.Кримського долучилися до цих заходів, зокрема, у фойє Звенигородської школи мистецтв було презентовано перегляд літератури та газетних матеріалів    “Пам’ять загиблим — шана живим”. 


















Перегляд літератури був організований і на абонементі центральної районної бібліотеки.


Для учнів Звенигородської ЗОШ ім.Т.Г.Шевченка працівники бібліотеки Гаркавенко О.Л. та Мазира О.Я. підготували і провели урок мужності “Афганська війна: правда і міфи”.