4 січня 2018 р.

Відкрий для себе це ім’я: Василь Стус - людина, поет, громадянин.

6 січня 2018 року виповнилось би 80 років Василю Стусу - людині, що стала символом Українського Опору другої половини ХХ століття, ключовою постаттю духовного життя доби, письменника, правозахисника, борця.
Гранична чесність найхарактерніша риса Василя Стуса, який не лише прожив яскраве життя, а й зумів піднести людину до рівня її долі та покликання у слові.
Поет жив, творив і загинув, щоб український народ мав те, на що заслуговує — Свободу, Незалежність, Право на рідну мову, Історичну пам’ять, Самобутню культуру. Як письменник і громадянин він належить до духовних лідерів Нації, актуальність яких із плином часу не зменшується, а набуває все більшої ваги. 
Василь Стус навіть у найтяжчі хвилини життя твердо вірив, що вернеться до народу своїм словом, що світ його почує. І сьогодні його поезія залунала в Україні, її почули, в неї вслухаються. Схиляються перед ним і поза Україною ті, кому випало читати його твори або довідатися про його долю й боротьбу.
До відзначення ювілею Василя Стуса долучилася  і наша бібліотека. Для учнівської молоді міста ми підготували літературний портрет “Витязь української нації” та тематичну поличку “Трагічний, величний і вічний Василь Стус”.
В нашій бібліотеці ви можете познайомитися з такими книгами Василя Стуса: 
Стус, Василь
     Зібрання творів у 12т. [Текст]/ - К.:Факт
Стус, Василь
      Листи до сина [Текст]/В.Стус.- Івано-Франківськ:Лілея-НВ, 2001.- 192с.
Стус, Василь
      Листи у вічність [Текст]/В.Стус.- Донецьк:БАО, 2012.- 272с.
Стус, Василь
      Палімпсести [Текст]/В.Стус.- К.:Факт, 2006.- 431с.
Стус, Василь
      Під тягарем хреста [Текст]/В.Стус.- Львів: Каменяр, 1991.- 159с.