4 травня 2018 р.

Гортає пам’ять сторінки...

"Гортає пам’ять сторінки" - таку назву мала зустріч поколінь, яка відбулась у Звенигородській центральній районній бібліотеці ім.Ю. С. Кримського і була  приурочена Дню  пам’яті  та примирення, Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 
На свято були запрошені: Анна Іванівна Лихошва, колишній матрос - звязківець, очевидець Ялтинської конференції 1945року та Ясменко Анатолій Петрович, учасник бойових дій , ветеран Великої Вітчизняної.


Літературно-мистецька композиція зустрічі, програма якої підготовлена працівниками бібліотеки, викладачами та учнями ЦППРК, учасниками клубу “Берегиня” дала змогу пригадати гіркі сторінки  Другої світової війни, дізнатися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів.




Алла Михайлівна Мартиненко, голова міської організації ветеранів війни та праці, керівник клубу “Берегиня”, у своєму виступі підкреслила, що війна — це пекуча рана, яка  болить і досі чи не кожній родині в Україні, адже вона зачепила кожне серце, втрутилася в кожну долю і кожне життя. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожен клаптик рідної землі до останнього подиху, до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. 


Анна Іванівна Лихошва побажала молоді бути гідними життєвого подвигу ветеранів,  усіма своїми справами утверджувати мир та злагоду  на українській землі. 


Власними спогадами про ті страшні дні війни поділився учасник Великої Вітчизняної війни Лещенко Микола Устинович. 


Не залишили байдужими присутніх вірші  Василя Стрижиуса.


На заході звучали пісні у виконанні Дмитра Шукала. 


Щемно звучала пісня у виконанні “берегинь” - Валентини Подолян, Валентини Осадчої та Марії Домбровської.


Традиційне фото на згадку.