21 листопада 2018 р.

Минуле, що не минає...

20 листопада у Звенигородській центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського вшанували пам’ять одного із сіячів української національної ниви, нашого земляка, українського письменника, художника,  сина сотника Вільного козацтва, багатолітнього політв’язня Михайла Григоровича Іванченка. На захід були запрошені старшокласники Звенигородської загальноосвітньої школи №1 та письменники, поети, краєзнавці Звенигородщини, творча інтелігенція міста.
Ведучі заходу Оксана Лещенко та Ольга Гаркавенко познайомили присутніх із життєвим та творчим шляхом славного земляка, який 18 листопада  відзначив би своє 95-річчя. 


В читальному залі бібліотеки були  представлені книжковий  перегляд  літератури “В моїх книжках немає вигадки...”, виставка документів та матеріалів із фонду архівного сектору Звенигородської райдержадміністрації та виставка копій малюнків Михайла Іванченка.


Своїми спогадами про зустрічі та спілкування з Михайлом Григоровичем поділилися громадська активістка, педагог Світлана Жукова





завідувачка громадським музеєм Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих Віра Харченко




 завідувачка архівним сектором Звенигородської райдержадміністрації Ольга Рябова



член Національної спілки журналістів України, краєзнавець Михайло Солончук


член Національної спілки письменників України Сергій Ткаченко


член Національної спілки журналістів України, директор садиби-музею В.Чорновола Василь Стрижиус

Велич кожного краю в людях, які тут жили і живуть,  особливо в тих людях, хто будував, захищав і розвивав наш край, нашу країну. Багато видатних людей прославили Звенигородщину, її історію, її славу, її культуру. Серед них і син сотника Вільного козацтва Михайло Іванченко. Вічна йому слава і пам’ять.