20 червня 2022 р.

Корисне дозвілля у бібліотеці.

Коли феєрверки звучать, як постріли, коли сирени звучать, як крики, коли грюкіт дверей звучить, як падаючі бомби - людям, які тікають від війни  потрібні єдність та любов,  адже кожна родина шукає підтримки та взаєморозуміння. І ми щоденно складаємо іспит на людяність, силу духу. Це стосується, перш за все, ставлення до вимушених переселенців зі сходу та півдня України, яким на нових місцях надзвичайно потрібні крім базових речей (одяг, медикаменти, посуд), ще й добре слово, рекомендація, моральна підтримка, щоб була людина, яка зможе сказати: "Все буде добре. Взавтра буде інший день". Наша бібліотека, працюючи в тісному партнерстві з районною організацією Червоного Хреста (голова організації Володимир Слинько), міською ветеранською організацією (голова Алла Мартиненко ) продовжує бути для тимчасово переміщених осіб своєрідним майданчиком, де відбуваються різні соціальні ініціативи. Ось і сьогодні спільними зусиллями була організована зустріч вимушених переселенців з медиками комунального некомерційного підприємства  "ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ". Присутні отримали консультації від Наталії  Афанасьєвої, завідувачки амбулаторії № 2. 

Мобільна бригада медиків здійснювала терапевтичні обстеження – вимірювання артеріального тиску, частоти артеріальних скорочень,  рівня глюкози в крові. Присутні могли зробити профілактичні щеплення та щеплення проти COVID-19. В бригаді працювали наші землячки, лікарі-інтерни, майбутні сімейні лікарі - Анастасія Новак та Вікторія Подоляко .








 А ще бажаючі отримали гуманітарну допомогу у вигляді лікарських препаратів.


Головний спеціаліст управління соціального захисту Звенигородської райдержадміністрації Лариса Викиданець надала роз'яснення щодо отримання грошових виплат і пільг внутрішньо переміщеними особами.


Цікавими і корисними були розповіді голови Звенигородської районної організації Червоного Хреста Володимира Слинька та голови Звенигородської організації ветеранів Алли Мартиненко.


Ольга Гаркавенко, завідувачка відділом обслуговування бібліотеки, познайомила присутніх з поетичним словом місцевого поета  Василя Стрижиуса. І вже запланували майбутню зустріч у стінах нашої бібліотеки.

Вітали присутніх піснею, члени клубу "Берегиня", учасники фольклорно-обрядовий ансамбль "Журавка" Звенигородського центру культури і дозвілля ім. Т.Г.Шевченка. 


І на закінчення, традиційно, чай із смаколиками.




 Велика подяка викладачам та учням Звенигородського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів за солодку випічку.