11 квітня 2016 р.

Книги для бібліотеки

Наша бібліотека отримала в дарунок
книгу «Зажинок. Антологія красного письменства Тальнівщини: поезія, проза, літературознавство, мистецтво».  На 356 сторінках «Зажинку…»,  вміщено мистецько-літературні надбання 112 уродженців Тальнівського району та короткі розповіді про них. До книги ввійшли народні вірші, оповідання твори авторів від сивої давнини до сьогодення. Збірник ілюстровано творами місцевих митців.  Упорядниками цього видання стали Вадим Мицик,  заслужений працівник культури України, доктор філософії в галузі культурології,  почесний краєзнавець України, етнограф, археолог і журналіст  та Володимир Мовчан,  лауреат обласної премії імені Максимовича, депутат районної ради;
та книгу Ангеліни Мицик «Помічне зілля : оповіді про лікарські та рідкісні рослини Шевченкового краю, рослинний світ Звенигородщини, добродійність звичаю, поетичне слово». У книзі ботаніка і народознавця йдеться про цілющі та рідкісні рослини Шевченкового краю, про їхній зв’язок із народною звичаєвістю. Мова оповідей дохідлива, милозвучна. Якщо наведений список 1023 рослин Звенигородщини є спеціалізацією ботаніка, то розповіді про цілющі рослини – то вже творча праця. У них йдеться про народні назви рослин, про різні методи лікування хвороб, їх цінність у духовному житті людей. Серед святощів – земля й вода, калина й верба, свята і звичаї, хліб, музика… Останній розділ книжки «Зільник душі» містить вірші автора, проілюстровані її виробами з соломи.
Центральна районна бібліотека ім. Ю.С.Кримського дякує Вадиму Федоровичу та Ангеліні Сергіївні Мицикам за подаровані книги. Дані видання отримає кожна  бібліотека Звенигородської централізованої бібліотечної системи.