20 травня 2016 р.

Знайомство з бібліотекою

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти  знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей народу, його звичаїв і традицій. І саме бібліотека учить читати систематично й осмислено , залучає  до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень.  У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечать формування у юнацтва щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними. Саме з цією метою 19 травня в центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського було організовано  пізнавально-оглядову екскурсію . До  бібліотеки завітали учні І курсу Звенигородського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів. 
Екскурсію провела завідуюча відділу обслуговування Гаркавенко Ольга Леонідівна, яка ознайомила  екскурсантів з книжковим фондом бібліотеки, провівши захоплюючу мандрівку книжковими виставками та тематичними переглядами, що представлені у відділі обслуговування. В ході екскурсії учні ознайомилися з  Інтернет - центром та правилами його користування. 
Для гостей бібліотеки, бібліограф Сорока Галина Анатоліївна,  провела бібліотечний урок “Бібліотека — скарбниця мудрості і знань”, на якому ознайомила присутніх з правилами користування бібліотекою  та книгою , розповіла як користуватися алфавітним, систематичним каталогами, познайомила з систематичною та краєзнавчою картотеками статей,  а також проінформувала про нові надходження літератури . Особливе захоплення викликав перегляд літератури з історії українського народного декоративного мистецтва, історії української ікони Х-ХХ ст., історії архітектурного мистецтва України. 
В рамках проведення Дня Європи в Україні бібліотекар відділу обслуговування Ольга Ярославівна Мазира провела інформаційну годину “Україна. Світ. Європа”, головною темою якої були особливості інтеграції України до Євросоюзу.