25 травня 2016 р.

Нарада бібліотечних працівників району

Одним з основних напрямків роботи центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського є робота з підвищення фахового рівня бібліотечного персоналу. Набуті на заняттях знання дають змогу працівникам бібліотек орієнтуватися в соціальних та виробничих умовах, закріплювати, розширювати та поглиблювати свій професійний кругозір. 
Так 25 травня 2016 року в  центральній районній бібліотеці ім. Ю. С. Кримського відбулася  нарада бібліотечних працівників на тему:  "Публічна бібліотека — інформаційний центр громади”. 
Про розвиток сільських бібліотек у контексті сучасних проблем і перспектив щодо задоволення інформаційних та дозвіллєвих інтересів читачів, інноваційні форми і методи роботи серед користувачів йшлося у  виступі директора Звенигородської ЦБС Добровольської Лариси Михайлівни.  









Редактор відділу комплектування  ЦБ Надточій Валентина Дмитрівна надала консультацію з питань формування використання та збереження бібліотечних фондів. 









Цікавий огляд періодичних видань для дітей провела заступник директора по роботі з дітьми  Білан Олена Павлівна, яка у своєму виступі зазначила : “Світ преси для дітей різнобарвний і цікавий. Потрібно долучати дітей до перегляду та читання періодичних видань, адже  це  робить процес читання динамічним, спонукає до швидкого переключення уваги від однієї теми до іншої, розвиває пізнавальну сферу дитини”.




Давидчук Світлана Петрівна, бібліотекар юнацької кафедри ЦБ,  висвітлила питання щодо задоволення інформаційних потреб користувачів юнацького віку у публічних бібліотеках, а також поділилася враженнями від обласних курсів підвищення кваліфікації працівників юнацьких структурних підрозділів бібліотек області.  Перед бібліотекарями були поставлені конкретні завдання подальшого розвитку бібліотек та залучення юнацтва до книги та читання.









З положенням та умовами проведення обласного конкурсу "Бібліотека-2016: пошук, креативність, майстерність", організований Черкаським обласним відділенням УБА та КЗ “Обласна наукова бібліотека ім. Т.Г.Шевченка" бібліотечних працівників району ознайомила методист ЦБ Лещенко Оксана Іванівна.











Під час проведення наради відбулася зустріч сільських бібліотекарів з Вадимом Мициком, який  презентував свої нові   книги  “Незнищимість”, “Фольклористика Матвія Шестопала”, “Мудрі слова Матвія Шестопала”. Ці книги в дарунок від автора отримали всі бібліотеки системи.