9 червня 2016 р.

Освіта дорослих впродовж усього життя

7 червня у приміщення центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського відбулося виїздне засідання історико - краєзнавчого факультету Університету третього віку, що діє при Звенигородському будинку-інтертату для інвалідів та престарілих. Гості познайомилися з бібліотекою, її структурою, книжковими фондом, виставками та переглядами. Відвідали Інтернет-центр.





Засідання проходило у читальному залі у невимушеній обстановці, за чашкою чаю.












Завідуюча відділу обслуговування Гаркавенко О.Л. розповіла присутнім про родину Кримських. Саме Юхим Кримський був засновником першої публічної бібліотеки у Звенигородці, і його і’мя носить наша бібліотека сьогодні. Познайомила присутніх з книгою А.Кримського “Звенигородщина. Шевченкова батьківщина з погляду етнографічного та діалектологічного.”





Бібліограф ЦБ Сорока Г.А. підготувала  для гостей перегляд літератури з історії українського народного декоративного мистецтва, історії української ікони Х-ХХ ст., історії архітектурного мистецтва України.









На  засідання Університету був запрошений Василь Стрижиус - місцевий поет-лірик, автор дев’яти поетичних збірок та численних публікацій у вітчизняній періодиці. В ході зустрічі В.Стрижиус  розповів присутнім про своє дитинство, цікаву роботу на посаді директора меморіального музею-садиби В.М.Чорновола в с.Вільховець, презентував нову книгу “Поезії”, і звичайно читав свої вірші.




Привітав  бібліотечних гостей  сімейний колектив народної пісні Гаркавенків — Бондаренків.











 Особливе захоплення у присутніх викликав виступ наймолодшої учасниці колективу Анастасії Бондаренко.











На закінчення заходу координатор Університету третього віку Чорновіл Д.О. подякувала колективу бібліотеки за сприяння та практичну допомогу в реалізації програми історико - краєзнавчого факультету Університету  “Освіта дорослих впродовж усього життя”, висловила надію на подальше творче і плідне співробітництво у новому 2016-2017 навчальному році.