10 травня 2017 р.

Пам’ятаємо. Перемагаємо.


8 - 9 травня День пам’яті та примирення й День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - саме цим датам був присвячений святковий вогник, який відбувся у центральній районній бібліотеці ім. Ю.С.Кримського. На захід, який підготовили центральна районна бібліотека  спільно з районною та міською радою ветеранів, були запрошені ветерани війни та праці, діти війни. 























З вітальним словом виступила  голова міської організації ветеранів війни та праці Алла Мартиненко.  У своєму виступі Алла Михайлівна наголосила, що потрібно завжди пам’ятати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою.


Завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Ольга Гаркавенко  познайомила присутніх  з новинками літератури присвяченої темі Другої світової війни.


На свято були запрошені: Анна Іванівна Лихошва, колишній матрос - звязківець, очевидець Ялтинської конференції 1945року, Ясменко Анатолій Петрович, учасник бойових дій та Кучер Василь Михайлович, колишній в’язень.


Учасники заходу ділилися спогадами про страшні воєнні роки, згадували рідних, які воювали та фронтах Другої світової війни.



Зворушливим  моментом   було запалення свічки пам’яті .


На заході звучали фронтові пісні під музичний супровід  Леоніда Гаркавенка.