11 травня 2017 р.

Вадим Мицик, Володимир Мовчан. Дослідники краю Тальнівського.

Вадим Мицик, Володимир Мовчан. Дослідники краю Тальнівського.
Книга присвячена самовідданим людям — краєзнавцям, в їх числі й археологам, історикам, котрі в різний час досліджували й досліджують історію рідної землі, життя на її території як у прадавнину, так і сьогодні. Більше двадцяти краєзнавців, які згадуються у книзі, пов’язані із Звенигородщиною. Це і Агатангел Кримський  і Михайло Іванченко і родина Мициків та інші.
Краєзнавці люди наполегливі, доскіпливі й працьовиті. Збирають, досліджують й оприлюднюють, що робилося й відбувалося у нашому краї, хто і які події його уславили. В кожного краєзнавця пломеніє в душі любов до краю і є непереборне прагнення найповніше дослідити його історію і красу. В кожного із них є свій професійний фах, а  краєзнавство  то не просто захоплення, то життєва необхідність. І от саме для пошанування праці краєзнавців, дослідників рідного краю, увічнення історії й написана ця книга. 
Колектив Звенигородської районної централізованої бібліотечної системи вдячний авторам книги, Вадиму Мицику та Володимиру Мовчану,  за можливість мати це видання у фондах бібліотек.