8 січня 2019 р.

Черкащина - серце України.

7 січня 2019 року Черкаська область  святкує своє 65-річчя з дня створення. Ідею про утворення нової області у складі Української РСР на офіційному рівні вперше було розглянуто 28 грудня 1953 року на засіданні найвищого політичного органу республіки – президії ЦК Компартії України. Головним мотивом доцільності утворення Черкаської області було “розукрупнення Київської області, наближення керівництва і обслуговування віддалених районів”.
Оглядаючи пройдений Черкащиною шлях, переконуєшся, що утворення нової області було закономірним і виправданим рішенням. Адже територія по обидва від Черкас береги завжди була самодостатнім регіоном зі своїми історично сформованими самобутніми особливостями господарства, культури і побуту населення. Саме тут складалося етнічне ядро українства, формувалося козацтво і саме Черкаському краю судилося поєднати у собі найсуттєвіші риси буття усього українського народу.
До цієї дати у Звенигородській центральній районній бібліотеці ім. Ю.С.Кримського організовано краєзнавчий колаж книг та публікацій про Черкаську область. Ось самі цікавіші з них:







Приходьте до нас в бібліотеку. Знайомтесь з історією нашого краю, дізнавайтесь більше про наше славне минуле і сьогодення. У фонді нашої бібліотеки знайдете ще багато цікавих і корисних книг.