26 березня 2019 р.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

Тарас Каляндрук - автор багатьох цікавих історичних книжок (розвідок) та документальних фільмів,  які вдало поєднують в собі глибоку наукову і талановиту популяризаційну складові. Пропонуємо книги цього автора із фонду нашої бібліотеки:

“Таємницях бойових мистецтв України” - книга присвячена бойовим мистецтвам українців і є першим комплексним дослідженням цієї теми з точки зору сучасного дослідника. Автор досліджує бойові мистецтва богатирів, пластунів, козаків та інших воїнів. Зі сторінок книги оживає самобутня бойова культура наших предків, яка тисячі років допомагала їм захищати рідну землю від ворогів. У виданні представлено понад чотириста зображень з рідкісних джерел, більшість з яких до останнього часу були малодослідженими.









“Загадки козацьких характерників” -  друга книга серії Тараса Каляндрука про славні бойові подвиги українських "лицарів духу". У книзі висвітлено малодосліджені сторінки української історії, міфології, культури, які по-новому розкривають сутність бойового духу та військового мистецтва українського народу через прадавні традиції військової бойової підготовки та вірування наших предків. Книга також містить унікальний ілюстративний матеріал, зібраний з найрізноманітніших давніх та сучасних джерел: ілюстрації до давніх видань, фрагменти фресок, графіті та рельєфних зображень, малюнки, світлини тощо.









Книги будуть цікаві для  істориків, культурологів, захисників вітчизни та усіх, хто небайдужий до минулого та сучасного рідного краю.