16 травня 2019 р.

Засідання клубу "Берегиня"

16 травня на чергове засідання у Звенигородську центральну районну бібліотеку зібралися члени клубу “Берегиня”.  Тема засідання надзвичайно актуальна, адже вона стосується кожного — хід реалізації медичної реформи у Звенигородському районі. До “берегинь” завітали — головний лікар КНП “Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги” Звенигородської райради Радьога Галина Вікторівна, її заступник Ястремська Наталя Мусіївна. Вони розповіли присутнім про    формування нової моделі медичного обслуговування українців. Перший етап реформи торкнувся саме первинної ланки, на яку велика надія, тому що на цьому рівні до 90% медичних проблем з хворим будуть вирішуватися сімейним лікарем.  Зростанні ролі сімейних лікарів — це і є ключовий акцент реформи Сімейний лікар має стати другом кожної сім’ї, попереджувати і виявляти захворювання на ранніх стадіях. Кожен українець має змогу укласти контракт із лікарем, який йому подобається, а  пацієнт, який незадоволений якістю послуг, може змінити лікаря, просто підписавши угоду з іншим.
Разом з керівниками первинної ланки до берегинь завітали сімейний лікар Рєпкіна Світлана Олександрівна, яка надавала медичні консультації та медсестри, які робили  електрокардіографі́ю (ЕКГ), робили аналіз крові на вміст цукру, вимірювали  артеріальний тиск.
Завідуюча аптекою “Подорожник” Черненко Наталія Вікторівна  розповіла про щорічну допомогу, яку організовує мережа аптек  та вручила ветеранам війни та праці ліки першої необхідності.