3 березня 2020 р.

Всесвітній день письменника.

Хоч професія письменника з'явилася багато століть назад, майстри слова отримали своє свято лише у 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу. Відтоді Всесвітній день письменника відзначають щорічно 3 березня.
З нагоди цього свята ми зібрали п’ять сучасних українських письменників, яких варто почитати:




Сергій Жадан
Один із найвідоміших українських письменників. Більше відомий як поет, але його прозові твори теж удостоїлись високих оцінок. Літературні твори Сергія Жадана отримали багато національних та міжнародних нагород.









Юрій Іздрик 
Письменник, поет, культуролог Юрій Іздрик – один із творців станіславського феномену. Його часто називають людиною-оркестром, оскільки, крім літератури, він займається ще музикою та живописом.







Оксана Забужко 
Письменниця та літературний критик. Ключовими у творчості Оксани Забужко є теми національної ідентичності і гендеру. Саме з її діяльністю пов’язують появу сучасної української літератури на міжнародній арені.








Юрій Андрухович 

Один із засновників поетичної групи Бу-Ба-Бу, письменник та видавець, якого називають живим класиком української літератури. 









Ірен Роздобудько 
Письменниця, поетеса та сценарист сміливо експериментує зі стилями, жанрами, темами, сюжетами й героями. Її творчість становлять, переважно, романи та оповідання.