15 квітня 2022 р.

Разом до ПЕРЕМОГИ. 🇺🇦💛💙

14 квітня у публічній бібліотеці  ім.Ю.С.Кримського відбулося чергове засідання клубу "Берегиня". Традиційно, розпочала засідання керівник клубу Алла Мартиненко, яка розповіла про те,  як берегині допомагають воїнам Збройних Сил України  збираючи гуманітарну допомогу – це  продукти харчування,  ковдри, постільна білизна та інш. 

Голова районної організації Червоного Хреста Володимир Слинько провів заняття з надання першої медичної допомоги. Володимир Гнатович розповів як правильно робити штучне дихання, серцево-легеневий масаж при зупинці дихання, ознайомив з основними правилами накладання перев'язок при кровотечі та безпечного перевернення людини на бокове положення. А ще розповів як себе поводити, щоб уникнути паніки та допомогти собі та тому, хто цього потребує.





У гості до берегинь  завітала  майстриня, керівник гуртка "Народна лялька" Звенигородського центру дитячої та юнацької творчості  Тетяна Поєдинок, яка відкрила для  присутніх незвіданий світ ляльок-мотанок – українських народних оберегів. Розповіла про те, що лялька-мотанка це не тільки символ нашої нації, що формувався віками, а й своєрідне уособлення невмирущої душі народу, яка увібрала в себе всю любов поколінь і була невід’ємним атрибутом стародавньої української родини.  А потім Тетяна Іванівна провела майстер клас по виготовленню ляльки – мотанки "Оберіг для солдата". І після молитви, яку прочитала Алла Мартиненко, берегині взялися за роботу. Кожен з присутніх мав можливість власноруч створити свою неповторну ляльку-мотанку – берегиню роду людського, символ мудрості поколінь. 













Виготовлені ляльки- обереги будуть передані захисникам Вітчизни 🇺🇦💛💙 .