10 листопада 2022 р.

Запрошуємо на виставку!

"Вигаптуй на небо райдугу-доріжку,
Простели до сонця вишивку-маніжку,
Щоб по тій доріжці з лебедями-снами
Плавати по щастя білими човнами."
                             Василь Симоненко

10 листопада відзначають Міжнародний день вишивальниці. Його святкують з 2013 року в День святої Параскеви Іконійський, Параскеви-Пятниці, християнської великомучениці III століття. Вишивальниці вважають її своєю покровителькою. У старі часи на Параскеву майстрині хвалилися один перед одним вишитим за рік. От саме до цього свята у Звенигородській публічній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського відкрилася виставка вишивок, на ній презентовані роботи майстринь Звенигородщини. Кожна робота на виставці унікальна, адже представлені різноманітні техніки вишивання, різні види швів, різноманітна символіка українського орнаменту. Маючи в арсеналі лише різнокольорові нитки, пяльці, тканину і вільний вечір, майстрині створювали українські рушники, скатертини й серветки, українські вишиванки -  кожна   робота є своєрідним оберегом. 
Виставка організована працівниками бібліотеки та Звенигородського краєзнавчого музею . Дякуємо директору музею Наріжній О.М. (Lena Light) за надані експонати із фонду музею
Запрошуємо бажаючих відвідати нашу виставку, познайомитися з чудовими роботами майстринь, зробити пам’ятну світлину на згадку. 
Виставка діятиме до 17 грудня, Дня вшанування пам’яті святої Варвари-великомучениці.
Принагідно вітаємо професійних вишивальниць та просто любителів вишивання зі святом. Бажаємо усім натхнення, творчих успіхів, звершень, перемог, рівних та легких хрестиків! Нехай ваші вишиття надихають кожного любити та берегти Україну!