1 березня 2023 р.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

 Андрій Любка “Саудаде”. Збірка короткої прози – чи то есеї, чи то нариси – дуже різні: пізнавальні, смішні, сумні і зворушливі. Тут є міста, містечка, вИна, кухні, архітектура, цвинтарі, народи, країни, фотографії, мови і, звичайно, люди. Це маленькі історії, в яких вміщується великий світ, а після читання душу й тіло огортає саудаде… І наче, нічого надзвичайного, але, в сукупності, замальовки дають, справді, літнє відчуття отого саудаде. 
Книга атмосферна - все так інтелегентно, не нав'язливо,  написана легкою мовою, багато гумору, цікавинок та філософських міркувань. Ця книга є ліками від тривоги, буденності та втоми.
Довідково: Саудаде — емоційний стан, який можна описати як складну суміш світлого суму, ностальгії за втраченим, туги за нездійсненним і відчуття тлінності щастя. Саудаде висловлює тугу від незворотної втрати чогось дорогого серцю.
#андрійлюбка #саудаде #укрсучліт  #сучаснаукраїнськапроза #книжкові_новинки #бібліотека_радить #увага_новинки #читаюукраїнською #люблючитати #це_цікаво #із_фонду_нашої_бібліотеки