6 червня 2023 р.

Списання і робота з фондом без купюр. Практика та досвіди.

Сьогодні працівники Звенигородської публічної бібліотеки доєдналися до онлайн-захід «Списання і робота з фондом без купюр. Практика та досвіди». Ми мали  можливість почути про:
✅Традиції формування фондів публічних бібліотек — рознарядки та цензуру. - Кметь Василь, кандидат історичних наук, директор Львівської муніципальної бібліотеки.
✅Багаторічний досвід очищення фондів від російськомовної літератури - Пилипець Тетяна, директорка  Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука.
✅Креативні варіанти на тему: що робити з багатотисячним фондом російської літератури, якщо списання не вихід? А як поповнити фонди, якщо фінансування не достатньо? - Досвід від Алексєєнко Катерини, бібліотекарки, культурної менеджерки.
✅Складнощі популяризації української книги в русифікованому регіоні. - Марія Захарченко завідувачка науково-методичного відділу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.
✅Мультикультуралізм та популяризація української книги на півдні - Ділилися досвідом працівники Центральної міської бібліотеки, м. Чорноморськ.
✅Як бібліотеці жити без фонду і примножити кількість читачів.  - Досвід від Юлії Лисюк культурної менеджерки, головної бібліотекарки Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки Good Library.
📚❗Крім цього, мали змогу почути рекомендації щодо формування бібліотечних фондів від літературознавця Ростислава Семківа.
Дякуємо організаторам заходу. Було цікаво і корисно.