19 лютого 2024 р.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

Ельсебет Еґгольм "Коли ніч запалює зірки"
   
Літературні родинні саги та історії завжди привертають увагу читачів. Вони зазвичай охоплюють кілька поколінь однієї родини, їхні життєві шляхи, відносини між собою, проблеми, з якими вони стикаються на своєму шляху, та їх вплив на історію та культуру. Саме до такого різновиду літератури належить книга "Коли ніч запалює зірки". Це – захоплива історія про пошуки власного минулого і зв'язків між поколіннями, написана Ельсебет Еґгольм. Головна героїня, Малу, з дитинства мала пристрасть до музики і займалася на піаніно, але втратила радість від цього після смерті матері. Розчищаючи квартиру матері, Малу з сестрою знаходять старий запис Шопена у виконанні французької піаністки Софі Косто. Музика чарівна, а піаністка на обкладинці платівки дивовижно схожа на Малу, котра вирішує довідатися, хто ж ця таємнича жінка. Пошуки власної ідентичності приводять її до Франції, де вона дізнається про свою бабусю, талановиту французьку піаністку Софі Косто, яка загинула під час Другої світової війни.
Книга розповідає про руйнування і відновлення сімейних зв'язків, відкриття нових секретів та таємниць, які вплинули на життя Малу і її сім'ї. Авторка майстерно описує музичну тематику, використовуючи її як метафору для розкриття душевних станів персонажів.
Книга "Коли ніч запалює зірки"  дуже захоплива та емоційна історія про знаходження себе, зв'язки між поколіннями та важливість родинних взаємовідносин. Такі книги приносить не лише естетичне задоволення, але й нерідко допомагають проаналізувати та переоцінити взаємовідносини з власною сім’єю та близькими.