4 квітня 2024 р.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

 
У 1580-х роках в Англії, під час епідемії чуми, молодий учитель латині закохується в незвичайну ексцентричну дівчину. Так починається новий роман Меггі О'Фаррелл. Це свіжий і незвичайний погляд на життя Вільяма Шекспіра і створення однієї з найвідоміших у світі п'єс - "Гамлета". 
Роман "Хамнет" Меггі О'Фаррел – вільна інтерпретація відомих, але досить мізерних фактів про життя Вільяма Шекспіра. Хоча, скоріше не так. Про самого Шекспіра в романі сказано не дуже багато, навіть його особистість залишається в тіні, оскільки автор жодного разу відкрито не називає його імені (але про кого йдеться стає зрозуміло практично відразу). Центральна постать роману - дружина геніального автора, і навіть його діти. Роман присвячений трагедії їхньої родини. Трагедія, яка увічнила ім'я автора. З великого горя народилася одна з найвідоміших п'єс у світовій літературі – “Гамлет”.
І нехай багато тут домислів автора, але написано так, що віриш і переймаєшся долями героїв. Роман вийшов емоційний, зворушливий, атмосферний. Він про любов і втрату, скорботу і створення прекрасного, життя та смерті.