27 травня 2024 р.

"Я кожен свій роман пережив". Роман Іваничук.

27 травня патріарху української історичної романістики, письменнику, громадському діячу, одному з організаторів Товариства української мови імені Т.Шевченка, Народного Руху України, Шевченківському лауреату, Герою України Роману Іваничуку виповнилося б 95 років. Це – визначна постать сучасного українського літературного олімпу. Впродовж майже півстоліття творчої діяльності письменника вийшло близько шістдесяти книг, читаючи які можна мандрувати часом і простором, відкриваючи для себе незвідані сторінки української історії. Він прожив довго - 87 років, і написав багато: новел, повістей: "Місто", "Сьоме небо", "На перевалі", "Зупинись, подорожній!"… Але найбільшу популярність Роман Іваничук здобув, як історичний романіст. Його романи "Мальви", "Черлене вино", "Манускрипт з вулиці Руської", "Вода з каменю", "Четвертий вимір", "Шрами на скалі", "Журавлиний крик", "Бо війна війною", "Орда" — це різні часи, різні географічні терени, різні жанрові підвиди історичного роману, але найголовніше, що там — це любов до рідної землі й народу як смислу існування людини. 
Постать Романа Іваничука в українській літературі надзвичайно вагома. Він належить до тих письменників, які змінили духовну атмосферу в Україні.
Запрошуємо любителів української літератури до нашої бібліотеки познайомитися чи перечитати твори Романа Іваничука. Нам є що вам запропонувати.