9 березня 2017 р.

Всесвіт Тараса Шевченка.

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким для України є ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, річницю від дня народження якого ми відзначаємо у березні.
Центральна районна бібліотека ім.Ю.С.Кримського провела ряд заходів з метою гідного вшанування пам’яті великого Кобзаря і популяризації його літературної та мистецької спадщини . Зокрема в читальному залі нашої бібліотеки презентовано  книжково - ілюстровану виставку “Всесвіт Тараса  Шевченка.”


Для учнів ДНЗ "Звенигородський ЦППРК"  було проведено літературно — мистецьку годину “Троянди Шевченкової любові.” Кохання в житті Шевченка — чи не найболючіша сторінка його долі, бо не мав він сімейного щастя, родинного тепла, люблячої дружини. Не судилося. За своє життя він закохувався багато разів. Любили і його, але кожного разу щось ставало на перешкоді його одруженню. Історія зберегла імена жінок, які полонили серце Тараса. які  ввійшли в історію завдяки тому, що стали його музами, полонили його душу, надихнули на створення шедеврів. Імена більшості з них ми б не знали, аби не любов до них великого поета. 
Затамувавши подих  учні слухали  історії  кохання Т.Шевченка.

































На закінчення заходу було проведено  вікторину на знання віршів Тараса Шевченка.