17 жовтня 2017 р.

Вільні козаки Вільної України.

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня працівники Звенигородської  центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського організували і провели цикл заходів .
Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей  бібліотеки оформлена книжково-ілюстративна виставка «Козаку найперше - воля, козаку найперше - честь», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності. Ще одна книжкова виставка “Вільні козаки вільної України” присвячена 100-річчю Вільного козацтва на Україні і на Звенигородщині зокрема. Ці ж  виставки були презентовані на районному святі у  будинку культури.







Великий інтерес у відвідувачів районного свята визвала книга "Україна : шлях нескорених".

























Крім цього, для учнів державного навчального закладу “Звенигородський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів” бібліотекар відділу обслуговування Мазира О.Я. разом з заслуженим працівником культури України, доктором філософії з культорології, краєзнавцем Мициком В.Ф. провели історичну годину “Козацтво Звенигородщини: минуле і сьогодення”. На цьому заході була презентована книга В.Мицика  “Перший кіш Вільного козацтва ”. В книзі розповідається про зародження Вільного козацтва в Шевченковому краю, його рух, вояків і отаманів.