16 лютого 2018 р.

Афганістан: подвиг, біль і пам’ять.

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Його встановлено на підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, зокрема в Республіці Афганістан. Адже саме в цей день 1989 року було завершено виведення радянських військ з цієї країни. Саме цій даті і був присвячений захід “Афганістан: подвиг, біль і пам’ять.” Захід був підготовлений та проведений  працівниками центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського спільно з Звенигородською районною спілкою ветеранів Афганістану  (воїнів-інтернаціоналістів) та учнями міської ЗОШ ім.Т.Г.Шевченка.
Ведучі заходу, Ольга Мазира та Світлана Давидчук нагадали про трагічні сторінки історії Афганської війни, розповіли, що Звенигородщина має свій рахунок у сумній статистиці цієї війни – це 4 молодих хлопці, що загинули. 
Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі, не залишили байдужим жодного учня, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна.
Учні слухали розповіді воїнів-інтернаціоналістів  Валентина Лисенка та Володимира Рашкевича про маштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані,  про своїх бойових побратимів, з якими служили в роки афганської війни. 
Такий же захід відбувся і у ДНЗ “Звенигородський ЦППРК” за участю воїнів-інтернаціоналістів Петра Зінченка та Сергія Мунтяна.










В центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського презентований тематичний перегляд фотографій, мемуарної та історичної літератури на тему "Афганська війна: правда і міфи". 


Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, перед членами сімей загиблих. Висловлюємо глибоку подяку батькам, які виховали мужніх синів. А всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя. Нехай над всіма нами буде мирне небо.