27 лютого 2018 р.

Бібліотека в реаліях сьогодення.

Відповідно до плану роботи Звенигородської  ЦБС 23 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки пройшов семінар для працівників сільських бібліотек - філіалів. В ході семінару обговорювалися пріоритетні напрямки діяльності бібліотек на 2018 рік .


З аналізом діяльності бібліотек ЦБС за 2017 рік виступила директор ЦБС  Добровольська Л.М. У своєму виступі вона зробила акцент на тому, що сьогодні бібліотеки на селі залишаються чи не єдиними соціальними установами, які можуть і повинні згуртувати навколо себе громаду і стати майданчиком для розвитку її території, тому дуже важливо зробити правильні акценти в плануванні своєї роботи, продумати створення комфортного середовища для дітей, молоді та особливо для людей похилого віку.


Методистом Лещенко О.І. були розглянуті питання щодо участі бібліотек району у регіональних акціях, конкурсах та соціологічних дослідженнях у 2018 році та визначені основні планові завдання на поточний рік. 


Організаційні питання з обліку документів, проведення планових переобліків книжкового фонду та втілення УДК в практику роботи бібліотек Звенигородської ЦБС у 2018 році підняла редактор відділу  комплектування та обробки літератури Надточій В.Д. 


Завідуюча відділу обслуговування  ЦРБ Гаркавенко О.Л. зупинилася на питанні “Соціокультурна діяльність бібліотек району та її значення у популяризації культурних надбань.” 


 В рамках семінару відбулася зустріч з фахівцями Звенигородського бюро правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання БВПД - в.о. начальника Звенигородського бюро правової допомоги Бондарчук Н.В., головним спеціалістом бюро Винарською О.Л. Під час семінару фахівці бюро звернули увагу на нормативно-правову базу, яка допомагає громадянам у реалізації і захисті їх прав. Можливості здійснення громадянами певних вчинків щодо захисту власних прав і свобод і система органів, які захищають і забезпечують ці права та свободи, утворюють юридичний механізм захисту прав людини.


У завершальній частині заходу працівники бюро розповіли присутнім про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Мета його – підвищення юридичної грамотність українців та формування правової культури в суспільстві.



Семінар був, як завжди, насичений інформацією та зарядив на активну роботу і якісні зміни всіх бібліотекарів району.