22 лютого 2018 р.

Душі криниця Миколи Темченка.

21 березня в рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови центральна районна бібліотека ім.Ю.С.Кримського спільно з районною та міською радою ветеранів підготувала зустріч з місцевим поетом Миколою Олексійовичем Темченком. На заході були присутні члени клубу "Берегиня," інтелегенція міста, місцеві поети Володимир Бойко, Михайло та Людмила Солончуки, краєзнавці Вадим Мицик, Станіслав Лячинський, Валерій Бурій, лауреат літературно-мистецької премії ім.В.Малика, праправнук Т.Г.Шевченка по родинній лінії брата Йосипа Микола Лисенко, Настоятель Храму Воснесіння Господнього УАПЦ Василь Карп’юк  та інші.



Ведуча заходу, завідуюча відділом обслуговування Ольга Гаркавенко, представила Миколу Темченка, розповіла про його життєвий та творчий шлях. Презентувала його нову збірку ”Те, що в серці моїм.”



Під час зустрічі присутні з величезним задоволенням слухали вірші поета, в яких розкрито любов до життя та рідного краю. Цікавилися його творчими планами та задумами. Микола Олексійович є автором ряду  збірок поезій, таких як “Душі криниця”, “Життя - буття”, “Жартома і всерйоз” та  “Те, що в серці моїм”. Саме віршами автор передає свої переживання, своє ставлення до життя. 



Читала вірші поета та ділилася враженнями голова міської ради ветеранів, керівник клубу “Берегиня” Алла Мартиненко.



Підтримати Миколу Темченка приїхали односельці — завідуючий Пединівським клубом Валерій Черкасенко та завідуюча сільською бібліотекою Наталія Гринько, які виконали пісні на слова автора.
















Вітав поета з виходом нової збірки шевченкознавець, праправнук Т.Г.Шевченка по брату Йосипу Микола Лисенко. 



Запрошена на захід  поетеса, Член Національної спілки письменників України, Людмила Солончук висловила свою думку про поезію М.Темченка, побажала йому і надалі творчих здобутків. 



Дружина поета Євдокія Темченко розповіла про їхню сім’ю, про захоплення чоловіка, прочитала вірш “Серце журавля” Це один із багатьох віршів, які поет присвятив  своїй дружині.



Член Національної спілки журналістів України Михайло Солончук поділився своїми враженнями від віршів Миколи Темченка, та присвятив йому такі слова: 
“Нема ні шеляга в барсетці,
А за душею й поготів,
Зате у книзі — те, що в серці,
Що душу гріло у житті.”


Голова ради ветеранів села Шевченкове Марія Олефір є давньою прихильнецею творчості Миколи Темченка.


Голова районної ради ветеранів Петро Уманець подякував Миколі Темченку за зустріч і побажав йому подальших творчих успіхів.