16 лютого 2021 р.

Як стати щасливим?

 А ви знали, що сьогодні День щасливого сімейного життя. І саме сьогодні ми хочемо розповісти вам про книги, які познайомлять  з секретами найщасливішої країни у світі і допоможуть віднайти найпривабливіший спосіб щасливого життя — хюґе. Всі навколо тільки в говорять, що про хюґе. Особливо в холодні пори року, коли на п’ятки наступає холод, темінь і хандра. Але данці так живуть мало не цілий рік і вважаються найщасливішою нацією. То в чому ж секрет життя в стилі хюґе? 

Данію часто називають країною, де живуть найщасливіші люди у світі. І все це завдяки хюґе. Особлива життєва філософія, що допомагає створити атмосферу спокою, тепла й гармонії та вчить радіти життю, навіть коли за вікном жахлива погода, день неймовірно короткий, а на роботі нескінченний потік завдань. Як тільки не тлумачили хюґе: від «мистецтва створення затишку», «душевності», «насолоди від речей, що заспокоюють» до «какао під запалені свічки». Та хто може стати кращим провідником у всьому, що пов’язане з хюґе, ніж Мік Вікінґ? Мік — засновник і керівник Дослідницького інституту щастя в Копенгагені, що роками досліджує данське життя. У чому ж секрет цього магічного інгредієнта, який робить данців найщасливішою нацією в світі? Як пов’язані хюґе і щастя? Пояснити суть особливого життєвого тренду безтурботних данців — завдання, що під силу лише Міку Вікінґу…

Легка й дотепна історія про переїзд успішної лондонської кар’єристки в данську провінцію, а ще про секрети найщасливішої країни світу й пошуки хюґе — комфортного й безтурботного життя. Гелен Расселл відверто пише про плюси й мінуси країни, досліджуючи найдрібніші нюанси: освіта і виховання дітей, баланс між роботою та дозвіллям, лібералізм поглядів і сексизм, дизайн оселі, смачнючі булочки й навіть правила підіймання прапора. Ця історія надихає на те, щоб скористатися з чужого успішного досвіду та змінити на краще світ і себе.