20 липня 2022 р.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

 Білінський В. Журавлі.
Торкаючись важливого завдання переосмислення національної історії українців та їхніх предків, відомий дослідник, автор історичних бестселерів “Країна Моксель, або Московія”, “Москва Ординська” Володимир Білінський пише: "Російські міфи не мають права на пропагування в українській історичній науці! Українська наука має бути побудована на суцільній правді. Якщо ми цього не зрозуміємо, то навіки залишимося на узбіччі історії. Отож, вирішуймо, що нам робити з українською історичною наукою та як нам з неї прибрати явних і прихованих недругів".
Наш народ віками боровся за НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, можливо довше за інші народи. В часи запеклої непримиренної боротьби гинули його найкращі сини, доньки… Здавалось часом, що український народ вже ніколи знову не збереться на черговий етап боротьби, але МИ знову і знову вставали. Запекла боротьба за українську ідентичність, незалежність і гідне місце серед народів світу триває дотепер.
Для того, щоб українці не знали свого минулого, не шанували своїх справжніх героїв, нам підсовували перекручені версії історії Катерина II і Йосип Сталін, в тепер – і Путін.
У новому історичному романі «Журавлі» автор правдиво змальовує події, що відбувались в його рідному селі на Хмельниччині в часи Другої світової війни: звитягу партизанів УПА, каральні операції московських окупантів, масові вбивства та вивезення українців до Сибіру. Все це описано очевидцем – Володимиром Білінським. Все, що бачив та чув від родичів (які воювали в лавах УПА), діаметрально відрізняється від цинічної комуністичної брехні про «бандєровцев», якою 70 років зомбували українців московські окупанти.
Тож подібні історичні, можна сказати автобіографічні твори, як от «Журавлі», доконче потрібні сучасному українському читачеві для того, щоб знати правду, цінувати українських героїв, для того, щоб мотивовано йти на сучасний фронт російсько-української війни, захищати Батьківщину від московського окупанта.