28 листопада 2017 р.

Не дамо згасити свічку пам’яті.


Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Відкриті архівні документи  ще раз засвідчують, що авторами геноциду, штучного голодомору, фізичного знищення народу стали тодішня правляча влада, радянський політичний режим.                          До цієї сумної дати в центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського організовано книжкову виставку “Згадайте нас, бо ми колись жили”, на якій представлені документи та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом. 


Крім цього, бібліотекарі відділу обслуговування Ольга Мазира та Ольга Гаркавенко взяли участь у загальношкільному заході “І пам’ять гострим болем озоветься,” який відбувся у Звенигородській загальноосвітній школі ім.Т.Г.Шевченка.                                 
Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.