20 грудня 2017 р.

Людина високої проби. (До 80-річчя від дня народження В.Чорновола)

“Людина високої проби” – під такою назвою в читальному залі центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського  відбувся патріотичний урок для  учнів міської ЗОШ №1 та ДНЗ “Звенигородський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів.” Захід був приурочений 80-річчю від дня народження В’ячеслава Чорновола – Героя України, Лауреата Національної премії України ім.Тараса Шевченка, видатного журналіста, політика-державотворця. 



Директор садиби-музею В’ячеслава Чороновола в с. Вільховець Василь Стрижиус  розповів присутнім про життя та діяльність В’ячеслава Максимовича. Василь Васильович зауважив, що В’ячеслав Чорновіл  був вірний Україні до останніх хвилин свого життя і потрібно пам’ятати цю велику людину, та не забувати про те, що на плечі кожного з нас також покладені національні обов’язки. А найголовніше для нас – бути українцями. 



Крім цього до уваги відвідувачів бібліотеки розгорнено  перегляд книг та журнальних матеріалів  “Борець за вільну Україну” та виставка архівних документів із фондів архівного сектору Звенигородської райдержадміністрації.