7 грудня 2017 р.

Зустріч з Євгеном Стеблівським.

6 грудня в центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського відбулася зустріч з письменником, журналістом, істориком, літератором, автором серії «Український бойовик» - Євгеном Стеблівським. Євген Віталійович презентував свої книги “Звенигора. Повстанці. Шабля на комісара” та “Кіборги. Сага про воїнів.” 





















Презентуючи книгу “Кіборги. Сага про воїнів”, автор зазначив, що ідея написати книгу виникла з початком війни в Україні.  Це другий роман у трилогії – першим був “Звенигора. Повстанці. Шабля на комісара” - в якому описуються невідомі і трагічні події Звенигородсько-Таращанського повстання 1918 року на території центральної України. “Після першої книги наступною мала вийти історія про Юрка Тютюнника. Вона уже на 50% готова. Але так сталося, що я вирішив писати про війну, яка сьогодні в Україні. “Кіборги. Сага про воїнів” розповідає історію семи побратимів із розвідувального взводу Старого. Це історія про друзів, які почали свою війну під Слов’янськом і пройшли пекельний шлях до Донецького аеропорту  – розповів автор Євген Стеблівський.                                                                                              

Читальний зал ледве вмістив бажаючих зустрітися з письменником, адже Євген Стеблівський наш земляк, тому на зустріч з ним прийшли його колишні вчителі, однокласники, товариші, просто знайомі. А ще учні, творча інтелігенція та члени клубу “Берегиня.”
Вступне слово завідуючої відділом обслуговування ЦРБ Ольги Гаркавенко.


Член Національної спілки письменників України Олекса Озірний зазначив,  що пишається талановитими людьми, яких дала наша звенигородська земля і зокрема пишається своїм учнем Євгеном Стеблівським. 


Завітав на презентацію захисник Донецького аеропорту, а сьогодні заступник міського голови Сергій Куліков. 


Боєць батальйону “Айдар”, товариш дитинства Олександр Зацарінний.


Вадим Мицик в знак поваги до автора подарував його власну книгу “Родина на Майдані.”


З відгуками про книги та з привітаннями виступила  вчителька Євгена Стеблівського , а зараз  керівник клубу "Берегиня", голова міської ветеранської організації Алла Мартиненко.


Поета, члена Національної спілки письменників України Сергія Ткаченка не залишив байдужим роман Є.Стеблівського "Звенигора. Повстанці. Шабля на комісара."


Вчителька міської ЗОШ №1 Ганна Недашківська подякувала Є.Стеблівському за творчість та висловила надію на майбутні зустрічі з учнями.


Художник з м.Ватутіне Василь Гелетко, представив свої картини.




Пісня від членів клубу “Берегиня” Марії Домбровської, Катерини Постоленко та Валентини Осадчої.


Автографи від автора.