7 грудня 2018 р.

Крадіжка - це злочин.

     
Правопорушення, здійснені неповнолітніми, - це небезпечне соціальне явище, оскільки, по-перше, негативно впливає на формування особистості; по-друге, завдає значної шкоди суспільству через втрату трудових ресурсів (лише третина покараних повертаються до повноцінного суспільного життя); по-третє, відіграє значну роль у формуванні рецидивної злочинності (дві третини рецидивістів розпочинають свій злочинний шлях ще неповнолітніми).
    Кожен 8-9-й злочин в Україні здійснюється неповнолітніми. Близько 11 % серед осіб, які беруть участь у скоєнні злочинів - неповнолітні. Кількість підлітків, що вчинили злочин вдруге, за останні роки зросла майже на 19% . Одним із напрямів у боротьбі зі  злочинністю неповнолітніх, зокрема, є профілактична діяльність.
      З цією метою, 06 грудня 2018 року, було проведено правовий захід на тему : «Крадіжка – це злочин» в приміщення ДНЗ «Звенигородський ЦППРК» за участю : начальника відділу «Звенигородське бюро правової допомоги» Бондарчук Н.В., бібліотекаря відділу обслуговування Звенигородської центральної районної бібліотеки ім. Ю.С. Кримського Мазири О.Я., студентів і викладачів навчального закладу.
     Під час заходу студентам було роз’яснено : поняття «крадіжки»;  що таке дрібне викрадення чужого майна; які види відповідальності за вчинення крадіжки та дрібного викрадення майна; з якого віку особа може бути притягнена до адміністративної та кримінальної відповідальності.