28 жовтня 2019 р.

Доки пам'ять в серці не згасне.

28 жовтня ми відзначаємо 75-ту річницю визволення України від нацистських загарбників. Напередодні цієї дати в центральній районній бібліотеці ім. Ю.С.Кримського зібралися члени клубу “Берегиня”, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів, у лавах радянської армії  чи Української повстанської армії та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. 
Розпочала засідання завідуюча відділу обслуговування Ольга Гаркавенко, яка представила присутнім книжково-іллюстративну експозицію “Українці — нація героїв”.


Голова міської ради ветеранів, керівник клубу “Берегиня” Алла Мартиненко у своєму виступі сказала: ”Минають десятиліття, народжуються і виростають нові покоління, все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду. Але в пам’яті народній не погасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі”.


Петро Уманець підготував історичну довідку про ключові битви , які відбулися на території України під час Другої Світової війни.






Василь Стрижиус, директор Вільховецького музею-садиби  В.М. Чорновола читав свої вірші.


На захід завітали Олександр Антонюк, голова Звенигородської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану 


та Володимир Слинько, голова Звенигородської районної громадської організації “Союз Чорнобиль”, які поділилися тим, що прийшлося пережити їм у Афганістані та Чорнобилі.


Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.





Леонід Гаркавенко та Петро Уманець виконали пісні воєнних років.


Традиційно засідання продовжилося за чашкою гарячого запашного чаю.





Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.