2 липня 2020 р.

6 кращих книг про собак.

Сьогодні, 2 липня, відзначають Всесвітній день собак. Для кожної людини, котра щиро любить собак, книга про них – це щастя спостереження й впізнавання їх у літературному герої. Пропонуємо вашій увазі 6 найкращих книг про собак:





Джером, К. Джером. Троє в одному човні (якщо не рахувати собаки)
Блискучий оповідач Дж. К. Джером у своїй гумористичній повісті змальовує кумедні пригоди трьох друзів (трьох, якщо не рахувати собаки), які вирішили здійснити подорож у човні по Темзі.

Самарський М. Веселка для друга.
"Доброта - це те, що може почути глухий і побачити сліпий", - написав якось Марк Твен. З цим важко не погодитися. віддана собака-поводир здатна, виявляється, почути заповітні мрії одного і навіть подарувати йому справжнісіньку веселку.



 
Троєпольський, Г.М. Білий Бім Чорне Вухо.
Ця повість – про собаку, розумного, доброго сетера Біма, і про людей, добрих і лихих, яких він зустрічає на своєму шляху.

Чехов, А.П. Каштанка.
Молода руда собака – змішана такса з дворняжкою – мордочкою схожа на лисицю, бігала туди-сюди по тротуару і неспокійно озиралася. Зрідка вона зупинялася і, плачучи, піднімаючи то одну змерзлу  лапу, то іншу, намагалася зрозуміти: як могло статися так, що вона заблукала?


Чорний, Саша. Щоденник Фокса Міккі.
Скажу вам на вушко – собаки можуть не тільки гавкати і кусатися – деякі вміють читати, і навіть писати. Перед вами – справжнісінький собачий Щоденник фокса Міккі.


Стронг, Джеремі. Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах.
А в окремій “номінації” – найвеселіша, найсмішніша книга про собак. Звичайно ж, це – «Ракета на чотирьох лапах» відомого дитячого британського письменника Джеремі Стронґа.