6 липня 2023 р.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

А ви знали, що 6 липня 1934 року у м.Парижі помер Батько Махно, командувач Революційної повстанської армії України, керівник селянського повстанського руху 1918–1921 років, відомий анархіст і тактик ведення партизанської війни.  Урну з прахом Махна замуровано у стіні комунарів під номером 6685 у 87 відділі кладовища Пер-Лашез.
Більше про “неймовірне життя і пригоди Нестора Махна” ви зможете дізнатися з книги  Володимира Чопа “Нестор Махно: останній селянський герой”. Це історична монографія, але написана літературною, а іноді й розмовною мовою в кращих традиціях вітчизняної історіографії ХІХ століття. У книзі багато ілюстративного матеріалу: документи, фотографії Нестора Махна та його повстанців, істориків і діячів того часу. Нестор Махно заслуговує на право називатися народним героєм з однієї простої причини – його особистість і вчинки ввійшли у фольклор та історичну пам’ять українського народу.
Книга буде цікавою для широкого кола читачів, науковців, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться історією рідного краю.