11 липня 2023 р.

Євген Положій.

 Сьогодні виповнюється 55 років від дня народження Євгена Положія, визнаного українського письменника та журналіста. Вітаємо Євгена Вікторовича з ювілеєм та бажаємо йому здійснення найзаповітніших бажань, успішного втілення в життя всіх творчих задумів та великого числа шанувальників.
Євген Положій є досить відомою особистістю, автором відомого роману “Іловайськ”, котрий увійшов до рейтингу 30-ти знакових книг, виданих за 30 років Незалежності України. Цей роман – заснований на реальних подіях – був відразу помічений читачем. А автор був “помічений” ворогом: росіяни внесли Положія до своїх “розстрільних списків”. Євген Положій є автором багатьох художніх творів, серед яких “Потяг”, “П’ять секунд, п’ять днів”, “Дядечко на ім'я Бог”, “Юрій Юрійович, улюбленець жінок”, "Іловайськ", “Мері та її аеропорт”, ці книги є у фонді нашої бібліотеки. 
У планах письменника - новий роман “Фінальний епізод” (війни, що триває 400 років). Там не лише про останній рік. Там про останні років 50. Вихід книги запланований на осінь цього року.