14 березня 2018 р.

Знаю! Дію! Захищаю!

2018 рік — рік реалізації правоосвітницького проекту Міністерства юстиції України “Я маю право”. Головним завданням цього проекту є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та їх спроможності захищати свої права. До реалізації цього проекту долучилися і працівники Звенигородської центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського.
У приміщенні ЦРБ оформлений тематичний перегляд літератури, методичних рекомендацій та газетних статей на тему "Право від  людини та для людини."
13-14 березня бібліотекарі нашої бібліотеки спільно з юристами Звенигородського бюро правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання БВПД провели ряд зустрічей з учнями ДНЗ “Центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів”. 
На одній із зустрічей розглядалася тема забезпечення гендерної рівності в Україні на законодавчому рівні. Учні  дізналися, що таке «гендер», «гендерні ролі», «гендерна політика» та яким чином держава захищає громадян від дискримінації та гендерної нерівності. 
 На іншій зустрічі розглядалася тема: “Запобігання домашньому насильству та боротьба з цим явищем”. Дітям розповіли, куди необхідно звертатись, якщо вони стали свідками насилля в іншій родині або ж самі потерпають від побиття вдома.
Учні активно спілкувалися з юристами та отримали відповіді на питання, що їх хвилювали, а також отримали брошури “Правові орієнтири для кожної дитини” та “Захищай свої права!”