22 березня 2018 р.

Я б обрав життя, яке прожив.

 25 березня виповнюється 19 років з того часу, як за нез’ясованих обставин загинув український політик, дисидент та журналіст В’ячеслав Чорновіл, який став символом боротьби за незалежність України. 
За цей час ідеї Чорновола не знецінилися, а навпаки набули актуальності, вважає директор садиби-музею В.М.Чорновола В.В.Стрижиус. Про життя Героя України В’ячеслава Чорновола, про його ідеї і говорилося на зустрічі з старшокласниками Звенигородської ЗОШ №1, яку підготували і провели завідуюча відділом обслуговування  ЦРБ О.Л.Гаркавенко, шкільний бібліотекар Г.П.Петрушевець та В.В.Стрижиус, директор Вільховецької садиби-музею В.М.Чорновола.
Василь Васильович Стрижиус розповів учням про життєвий шлях та боротьбу В’ячеслава Чорновола , про те, чим він жив, у що вірив, адже попри складні обставини життя В’ячеслав Максимович не зрадив тому, що було для нього по-справжньому важливе. Він своїм прикладом показав, як не тільки словом, ще й ділом любити Україну. Стрижиус В.В. наголосив, що і сьогодні  читаючи статті Чорновола, його звернення до влади, українців, відчуваєш у кожному рядку боротьбу за істину, правду, можливість бути почутим. А чи почуємо ми його – залежить від нас. 
А ще на зустрічі звучали вірші Василя Васильовича присвячені родині В.М.Чорновола.