29 липня 2019 р.

"Тигрові книги"

29 липня відзначають Міжнародний день тигра. Це свято було засноване у 2010 році на Міжнародному форумі "Тигровий саміт" в Санкт-Петербурзі з проблем збереження популяції цієї хижої тварини. Щоб звернути увагу читачів на цього неймовірно красивого звіра, ми пропонуємо добірку кращих книг про життя тигрів.
Класика - наше все! І як тут не згадати сера Редьярда Джозефа Кіплінга - видатного англійського письменника, новеліста, поета і його знамениту “Книгу джунглів”. Кіплінг став першим підданим англійської королеви, який в 1907 році отримав престижну Нобелівську премію в галузі літератури.


Джим Корбетт - знаменитий англійський мисливець, письменник-натураліст, захисник природи. Корбетт відомий як професійний мисливець на хижаків-людоїдів і автор захоплюючих оповідань про джунглі Індії. Його книга "Кумаонскіе людожери" розповідає про звірів-людожерів, на яких сам автор полював в Гімалаях.



"Життя Пі" - книга канадського письменника Янна Мартела в 2002 році була удостоєна престижної Букерівської премії. Це історія про те, як з якоїсь незрозумілої причини бенгальський тигр і індійський хлопчик виявилися в човні і протягом 9 місяців були змушені дрейфувати в водах Тихого океану. Вони обидва долають усі перешкоди і намагаються вижити.


Не менш цікавий цикл з чотирьох книг "Прокляття тигра", написаний американською письменницею Коллін Хоук. Це історія  17-річної дівчини Келсі, яка вирішила підробити в цирку, де вона знайомиться з білим тигром на ім’я Дірен. З цього моменту її життя змінюється - зачарований принц, стародавнє прокляття, загадкова Індія і неймовірні пригоди. Доля готує Келсі багато випробувань.


Хто не знає знаменитого дресирувальника тигрів і левів! Запашний Едгард Вальтерович -  дресирувальник в четвертому поколінні. Його книга "Мої друзі тигри" призначена для молодших і старших школярів, а також їх батьків. Книга розповідає про те, як в цирку дресирують тигрів, чи люблять дикі кішки грати, чому люті хижаки слухаються дресирувальників та ін. Книга цінна тим, що читач зможе дізнатися практично все про цю складну професію з перших рук.