12 листопада 2020 р.

БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ. Декілька дивовижних фактів про Стівенсона.

✅1. Стівенсон почав складати історії дуже рано. У віці шести років він почав диктувати своєї матері, Маргарет, перше оповідання власного твору, який мав назву «Історія Мойсея».

✅2. Він писав під вигаданим ім'ям. Коли Стівенсон починав писати «Острів скарбів», він публікував його окремими частинами під псевдонімом «Капітан Джордж Норт» в дитячому журналі «Young Folks».

✅3. Він винайшов спальний мішок. Згідно з сайтом «Stevenson House», «Р.Л.С. всерйоз претендує на титул винахідника спального мішка, після того як взяв з собою в подорож Францією великий, утеплений шерстю мішок, щоб спати в ньому, як це було описано в його книзі «Подорожі з віслюком по Севен». 

✅4. Стівенсон грав на фортепіано і флажолеті (старовинна флейта). Він написав понад 100 оригінальних музичних композицій і аранжувань. Серед його творів є 10 пісень, написаних на його власні вірші.

✅5. У юності він уславився молодим денді, а його звичка носити вельветові пальто і крислатий капелюх принесла йому прізвисько «Оксамитовий піджак». 

✅6. В знаменитій пісні з роману Стівенсона "Острів скарбів" співається: "П'ятнадцять чоловік на скриню мерця. Йо-хо-хо, та пляшка рому!". Логічно припустити, що "Йо-хо-хо" - це регіт піратів, однак це не так. Такий вигук використовувався англійськими моряками, коли їм потрібно було разом одночасно докласти зусиль в який-небудь роботі - в українській мові йому відповідає фраза "Один, два, почали!".