26 січня 2017 р.

З пам’яттю про незабутнє.

День визволення м.Звенигородка від нацистських загарбників – особливий і пам'ятний день для звенигородчан, навіки вписаний у літопис Звенигородщини. 28 січня минає 73 роки, як війська 1 та 2 Українських фронтів, з'єднавшись у Звенигородці, звільнили місто від фашистської окупації, яка тривала два з половиною роки – з 29 липня 1941 року. За цей час було закатовано і розстріляно 5 тисяч мирних громадян. Розграбовано і спустошено всі промислові підприємства, вивезено колгоспну худобу, спалено школи, бібліотеки. Фашистська ніч розвіялася 28 січня 1944 року.
Саме цій події і був приурочений захід, який відбувся у центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського. У заході взяли участь: голова Звенигородської райдержадміністрації В.М.Довбуш, голова Звенигородської районної ради В.П.Кучер, заступник міського голови, учасник АТО С.С.Куліков, голова районної ради ветеранів П.Г.Уманець, голова міської ради ветеранів А.М.Мартиненко та хор ветеранів під керівництвом заслуженого працівника культури України П.О.Соломахи.






























На заході присутні учнівська та студентська молодь,  громадськість міста.


Виступ Сергія Кулікова, заступника міського голови, учасника АТО.

















Виступ хору ветеранів під керівництвом       Заслуженого працівника культури України                                       Соломахи П.О.


Виступи голови районної ради ветеранів Уманця П.Г.
та голови  міської ради ветеранів Мартиненко А.М.



















Бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Мазира О.Я. проводить бібліографічний огляд літератури присвяченої подіям Другої світової війни.


Книжково-ілюстративна виставка оформлена у фойє бібліотеки.