20 січня 2017 р.

Творча зустріч з Феофаном Білецьким.

20 січня у центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського відбулася зустріч  Феофаном Феофановичем Білецьким. На зустріч з письменником прийшли учні та студенти міських навчальних закладів, творча інтелігенція, працівники сільських закладів культури, користувачі бібліотеки. На заході Ф.Білецький презентував книгу  «Звенигородський дивак». Це розповідь про батька всесвітньовідомого академіка Агатангела Кримського – громадського діяча, краєзнавця, педагога, літератора, видавця й бібліографа Юхима Кримського, який доклав чимало зусиль для культурного й духовного розвитку Звенигородки. Сьогодні ім’я Юхима Кримського носить наша бібліотека.




Завідуюча відділом обслуговування О.Л.Гаркавенко розповіла про життєвий та творчий шлях Ф.Ф.Білецького, який мешкає у місті Звенигородка і є його почесним громадянином. Неодноразово обирався депутатом Звенигородської районної ради, нагороджений медаллю «За заслуги». На громадських засадах очолює Звенигородську районну незалежну спілку підприємців з першого дня її заснування та районний осередок Партії Захисників Вітчизни. Член Національної спілки журналістів, лауреат обласної літературної премії ім. А.Гайдара, заслужений журналіст України. Стоїть на чолі родинної журналістської династії – журналістами працюють його дружина і донька.



















Познайомила з творчим доробком автора, зокрема з низкою краєзнавчих видань: «Поговори зі мною, батьку» , «Гірка ягода – горобина», «Вічний подзвін Звенигори», «Його Миколаївка» , «Грудьми проти вітру», «Звенигородка: мала енциклопедія»,  «Зелені шати Шевченкового краю», «Звенигородщина медова» , «Доля полинова» , «Загратоване сонце» ( написана ним у співавторстві з донькою – тележурналісткою Мирославою (Білецькою) Станкевич). Чільне місце у творчості Ф.Білецького займає шевченківська тематика, опубліковано понад 20 його нарисів та наукових розвідок, зокрема «Син кріпака чи онук козака?», «Ще сто років тому він малював по-сучасному», «Його третє літо» , «Останній отаман». У 2009 році побачила світ книга «Змова проти Тараса Шевченка». За книгу «Розкажи мені, Тікичу…: Буки від давніх часів до сьогодення»   Феофан Білецький отримав премію ім.М.Максимовича.  
Вчителька Звенигородської загальноосвітньої школи №1 Недашківська А.Г. подякувала Феофану Феофановичу за  творчість, побажала наснаги та творчих здобутків у майбутньому і звичайно ще таких зустрічей.