27 січня 2017 р.

Голокост. Цього не можна забути...

Голокост - це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і   призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистської Німеччини - НЕ ПОВИННО ПОВТОРИТИСЯ! Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року.
У цей день, День скорботи і пам’яті, бібліотекар центральної районної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського О.Ю.Гаркавенко та голова правління Звенигородського товариства єврейської культури Л. Я.Браславський провели годину пам’яті у Звенигородському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів.































Л.Я.Браславський розповів учням про події на Звенигородщині в часи нацистської окупації. Про розстріли мирного населення і євреїв зокрема, також про вшанування пам’яті розстріляних.


О.Ю.Гаркавенко провела бібліографіний огляд літератури. Детально зупинилася на книзі А.Кузнєцова “Бабин яр”, яка є своєрідним пам’ятником одній з найстрашніших людських трагедій Другої світової війни.


Захід закінчився словами: “ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати..."