11 січня 2017 р.

Варто прочитати. Новинки нашого фонду.

Цаплієнко Андрій "Книга змін".
У збірці новел відомого українського журналіста й письменника розповідається про війну, яка несподівано прийшла в Україну і змінила життя та свідомість мільйонів людей. Герої оповідань пов’язані складною павутиною особистих стосунків одне з одним і з автором. Вони разом з усією країною йдуть дорогою змін — від застою до революції, від Майдану до війни. Історії, які відбуваються з героями, здаються неймовірними, але це нова реальність, у якій потрібно навчитися виживати. 
У своїй книжці Андрій Цаплієнко показує нам це по особливому, із середини, з іншого боку, у незнайомому для більшості ракурсі. Глибоко і покроково. Кожне оповідання — це емоція. Вона значно зрозуміліша і ближча, ніж повідомлення із випуску новин. Кожне оповідання ти мимоволі пропускаєш крізь себе. Книга має всі шанси стати в майбутньому одним із літературних документів епохи, у якій нам випало жити.


“АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви” – це справжній часопис оборони Донецького аеропорту, або Аду, як його називали оборонці летовища – кіборги. Журналісти «Радіо Свобода» почали збирати розповіді захисників летовища з травня 2014 року. За час підготовки книжки вони направили десятки інформаційних запитів до різних структур, щоб отримати потрібну інформацію чи дозвіл на інтерв’ю. Понад двадцять журналістів зібрали унікальний матеріал: більше 100 інтерв’ю, 60 свідчень кіборгів, десятки ексклюзивних фото з місця подій, серед яких фото всесвітньо відомого кореспондента LosAngelesTimes – Сергія Лойка.








Дмитрук Олександр “Позивний «Богомол” - це книга про реальних осіб , які у 90-ті хотіли сформувати спеціальні оборонні підрозділи для відстоювання української державності. Головний герой — полковник Шрам, який все свідоме життя прагнув створити конкурентні умови оборони нашої країни, але вище керівництво було орієнтоване на Росію. Про боротьбу між Україною та «рускім міром», між правдою і несправедливістю читайте на сторінках роману. «Написав цю книгу, бо інші твори на тему сучасної війни показували простих хлопців, як зомбі, несповна розуму або переконаних націоналістів. Українці по природі не можуть бути твердолобими націоналістами.», – говорить автор.