15 грудня 2016 р.

Тиждень правових знань.

В рамках Тижня правових знань в центральній районній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського було підготовлено і проведено ряд заходів, які сприяють підвищенню рівня правової культури читачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту. Сприяли організації тижня в бібліотеці фахівці Звенигородського бюро правової допомоги Смілянського МЦ з надання БВПД. 
Для учнів Звенигородської загальноосвітньої школи № 5 було проведено правову годину “Права і обов’язки. Поняття гідності”.           В.о. керівника  бюро Бондарчук Н.В. розповіла про права дитини в нашій країні , а працівник відділу обслуговування Мазира О.Я. провела коментований огляд новинок правознавчих видань із фонду бібліотеки.


























 Учням було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Під час заходу було обговорено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння. 

На закінчення заходу було проведено  правознавчу вікторину "Як я розумію свої права “. Учні жваво відповідали на питання вікторини, і показали хороший рівень правової освіченості. Присутні отримали  інформаційні буклети «Як захистити права дитини?» 



















Протягом Тижня правових знань у бібліотеці діяла книжкова виставка “Єдність прав і свобод громадян”, постійно проводились тематичні огляди “Знання законів– знання прав”.                    


Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.