17 грудня 2016 р.

Гості бібліотеки — Брати Капранови.

16 грудня у центральній районній бібліотеці ім. Ю.С.Кримського   відбулася зустріч з письменниками, видавцями, громадськими діячами  братами Капрановими, які презентували свою творчість і, зокрема, новий роман "Забудь-річка".
Брати Капранови розповіли, що основною причиною написання твору стало бажання розповісти про те, як протягом багатьох років українці старанно намагалися забути свій родовід. Маючи у власній родині двох дідів: героя – воїна Червоної армії та "ворога народу", письменники вирішили торкнутися дуже складного періоду української історії – Другої Світової війни та участі у ній наших співвітчизників. Назва роману є символічною, адже язичницький символ Забудь-річка, що розділяє світ живих та мертвих – це саме та ріка, через яку душа людини перелітає двічі: після смерті, коли забуває усе, що пов’язує її з минулим життям та напередодні народження. Саме така ріка протікає між поколіннями у кожній українській родині.
Брати Капранови зауважили, що "Забудь-річка" - це не історичний роман про війну,  це історія кохання на тлі історичного розслідування героїв.


















На зустріч з літераторами завітали користувачі бібліотеки, місцеві письменники, шанувальники творчості Братів Капранових.

































Гості подарували для бібліотеки свої книги, а всі бажаючі мали змогу придбати твори письменників.




















Тож всіх, хто цікавиться творчістю Братів Капранових, запрошуємо до бібліотеки.