10 січня 2020 р.

Посміхніться! )))

Для того щоб літературному твору стати шедевром, йому не обов'язково бути товстою книгою з кількома десятками діючих осіб. Деяким письменникам вдається в декількох словах передати дуже багато. Сьогодні хочемо познайомити вас з літературними шедеврами, які вражають глибиною думки і феноменально малими розмірами:
Одного разу Гемінґвей,  посперечався, що напише розповідь, що складається всього з чотирьох слів, здатну зворушити будь-якого читача. Він виграв суперечку: “Продаються дитячі черевички. Неношені.”
Фредерік Браун написав найкоротшу страшну історію з коли-небудь написаних: “Остання людина на Землі сиділа у кімнаті. У двері постукали…”
О. Генрі переміг у конкурсі за найкоротшу розповідь, яка має всі складові традиційного оповідання — зав’язку, кульмінацію і розв’язку: “Водій закурив і нагнувся над бензобаком подивитися, чи багато залишилося бензину. Небіжчикові було двадцять три роки”.
Англійці теж організовували конкурс на найкоротшу розповідь. Але за умовами конкурсу, в ній повинні бути згадані королева, Бог, секс, таємниця. Перше місце присудили автору такої розповіді: “О, Боже, — вигукнула королева, — я вагітна і не знаю, від кого!” А в конкурсі на найкоротшу автобіографію перемогла одна літня француженка, яка написала: “Раніше у мене було гладке обличчя і пом’ята спідниця, а тепер – навпаки”.